Zagari

OLDTIMER VERKOOP

Wilt u graag een exclusieve oldtimer of moderne auto kopen in Nederland? Zagari biedt enkele prachtige klassiekers te koop aan. Zo bieden wij een Fiat, Ferrari en BMW te koop aan. Sommige oldtimers worden op dit moment nog gerestaureerd. Heeft u interesse in een van deze klassiekers? Neem contact op of breng een bezoekje aan onze werkplaats in Apeldoorn, Gelderland.

 

Fiat 508 Balilla CS Berlinetta Aerodynamica

“An aerodynamic masterpiece of Mario Revelli di Beaumont built to run the Mille Miglia”

  • Bouwjaar: 1935
  • Compleet matching numbers
  • In opdracht van de eerste eigenaar speciaal gebouwd voor races

Deze unieke Fiat 508 Balilla heeft een interieur met veel bijzondere race-details die in originele staat verkeren. Het is de enige Berlinetta versie met spats op de wielen en bij de achterschermen. Dit prachtige model is naar verluid gebruikt voor hoge snelheidstesten en aerodynamica testen door de universiteit van Turijn. Alle eigenaren van de Fiat 508 zijn bekend en de auto bezit het certificaat van Fiat voor originaliteit. 

Het ervaren team van Zagari heeft de body en het houtwerk vervangen. Ook de motor en versnellingsbak zijn volledig gereviseerd. Op dit moment zijn wij bezig met de afwerking van het plaatwerk en wordt de Fiat afgespoten en afgebouwd.

Heeft u interesse om de Fiat 508 Balilla CS Berlina te kopen? Neem dan contact met ons op.

Ferrari 328, opvolger van de 308

De Ferrari 308 GTB/GTS was de voorloper van de Ferrari 328. De 328 werd in 1985 geïntroduceerd op de Salon van Frankfurt naast de serie Mondial 3.2. Het model was mechanisch gezien nog steeds op de 308 gebaseerd. Net als de 308 werd de 328 aangeboden in twee carrosserievarianten, de GTS (Gran Turismo Spider) of GTB (Gran Turismo Berlinetta) met respectievelijk een Targa-dak of een vast dak. De auto was een tweezitter en had een handgeschakelde 5-versnellingsbak.

De Quattrovalvole 3,0-liter V8 motor werd overgenomen van de 308, maar de cilinderinhoud nam toe tot 3,2 l (3185 cc) wat een hoger vermogen en koppel gaf. De cijfers 328 in de naam van het model verwijzen naar de totale cilinderinhoud van de motor, 3,2 liter, en de 8 staat voor het aantal cilinders.

Deze 328 komt van een collectionair die, na bijna 20 jaar lang, de moed had opgegeven deze auto zelf op te knappen en af te maken. De kilometerstand van de auto is dan ook nog relatief laag, slechts 35.500 km. Inmiddels zijn de distributieriem, waterpomp etc. vervangen. Ook is het hele injectiesysteem geheel gereviseerd.

 Interesse om deze oldtimer te kopen? Neem direct contact met ons op.

BMW M5

De M5 “30 Jahre” edition is geproduceerd ter ere van het 30-jarig bestaan van de BMW M5. Deze speciale editie is geleverd in een oplage van slechts 300 stuks, hetgeen deze auto erg bijzonder maakt. Deze auto wordt nu te koop aangeboden bij Zagari Autovetture

Met 600 PK en 710 Nm koppel is deze variant meer dan een verbetering. Ook in de sprint is hij er flink op vooruit gegaan, 0-100 doet hij in 3,9 seconden en hij behaalt een topsnelheid van 315 km/h. Combineer dit met de aangepaste besturing, vernieuwde stabilisatoren, actiever differentieel én de vernieuwde technologie omtrent vering en dempers, en u heeft een auto van ongekende kwaliteit. Daarnaast zijn al deze facetten volledig instelbaar naar uw persoonlijke wensen.

De auto is compleet full-option uitgevoerd, inclusief de Carbon-Keramische remmen en het 1200W Bang & Olufsen audiosysteem. Er staan SLECHTS 890 (!) gereden kilometers op de teller, dus de auto voelt en ruikt als nieuw. Ook bijzonder, is het gebruik van exclusief Merino-leder voor het interieur, wat prachtig contrasteert met de alcantara elementen. Vanzelfsprekend is de auto uitgevoerd met opvallende “30 Jahre” badges, waarmee een elegante doch brute uitstraling werkelijkheid wordt.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Consignatie verkoop

Onderstaande oldtimer bieden wij te koop aan in opdracht van een klant. Heeft u interesse? Neem contact met ons op.

De Tomaso Deauville

De fabriek van De Tomaso was maar een steenworp verwijderd van die van Maserati, Ferrari en Lamborghini, maar lang niet zo bekend. Aan een gebrek aan ambitie van de baas, de Argentijn Alejandro de Tomaso, lag het zeker niet. Met de Mangusta en de Pantera boekte het merk enkele successen. Maar De Tomaso bouwde meer dan alleen sportwagens met centrale motor: de originele Deauville bijvoorbeeld, een charismatische berline.

Midden jaren 60 waren luxueuze sportieve berlines in opmars. Na de Jaguar Mk2 3.8, de Lagonda Rapide en Maserati Quattroporte kwamen ook de klassieke merken als BMW en Mercedes met hun varianten. De Tomaso zag er een niche in en vroeg Tom Tjaarda, die toen voor Ghia tekende, om hem een berline te ontwerpen. Die laatste liet zich grotendeels inspireren door de geweldige Jaguar XJ6, maar voegde enkele sportieve accenten toe. In tegenstelling tot andere Italiaanse constructeurs bouwde het merk niet zijn eigen motoren, maar maakte het gebruik van motoren van Ford USA, de 5,7 liter grote V8. De productie liep van 1970 tot 1985, met een grondige evolutie in 1980: nieuwe bumpers en een gereviseerd interieur. Technisch bleef de auto ongewijzigd.

Deze De Tomaso Deauville is nieuw geleverd door Hessing in De Bilt, geheel compleet, maar moet gerestaureerd worden.

Wilt u meer informatie over deze auto of heeft u interesse om hem te kopen? Neem dan contact met ons op.

Wilt u ook graag uw oldtimer verkopen in Nederland? Wij helpen u graag. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.