Zagari

FOTOARCHIEF

Zagari Autovetture heeft een groot deel van de fotocollectie van Franco Zagari in bezit. Veel van deze foto’s zijn gemaakt tijdens autoraces (1904-1982) en zijn daarmee onderdeel van een rijke mondiale historie van de autosport.

Ons bedrijf is vernoemd naar de Italiaanse fotograaf Franco Zagari. Hij leefde van 1930 tot 2012 en was een vriend van Enzo Ferrari, de broeders Maserati, Lamborghini en andere beroemde autofamilies.

Franco Zagari fotografeerde races en rally’s, maar verzamelde ook fotocollecties van andere fotografen uit de periode voor hem. Wij ontmoetten Franco een paar weken voor hij stierf en er ontstond een vriendschap met hem en zijn kinderen. Wij prijzen ons gelukkig dat wij een deel van zijn levenswerk mogen beheren en delen met de wereld.

Ons doel is om deze collectie uit te breiden en voor een groter publiek toegankelijk te maken. Het is mogelijk om hiervan afdrukken te verkrijgen; echter: wij zijn nog drukdoende om de collectie te digitaliseren. Wij proberen op relatief korte termijn een deel ervan gereed te hebben. Interesse? Neem dan contact met ons op!

Previous
Next

Wilt u een uniek werk in uw bezit krijgen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op via dit formulier en wij reageren zo snel mogelijk.